وظیفه ناظر در تخریب دیوار مشترک
تخریب دیوار مشترک یا حفظ آن برای مهندس ناظر تبعات حقوقی دارد . با استفاده از تعهدنامه از مالک یا گزارش به شهرداری می توان جلوی تبعات حقوقی را گرفت .
در ملکهای قدیمی عموماً دیوار پلاکهای مجاور مشترک میباشد و نیمی از ضخامت این دیوار در زمین هر یک از پلاکها قرار دارد ، در زمان تخریب و نوسازی ملک به دلیل ریسک بالای تخریب ممکن است مالک یا سازنده از خیر تخریب سهم خود از آن دیوار مشترک بگذرد.
اگر عرض دیوار مشترک رو ۴۰ سانت در نظر بگیریم؛ سهم هر طرف ۲۰ سانتیمتر میشود و به فرض اگر طول زمین ۲۰ متر باشد؛ سطح اشغال مرتبط با این دیوار برای هر پلاک ۴ متر مربع میشود و باز هم اگر فرضاً قرار باشد ۱۰ طبقه اجرا شود کل مساحت ۴۰ متر مربع خواهد شد.
با توجه به قیمت بالای هر متر مربع آپارتمان ارزش ریالی سهم هر طرف از دیوار مشترک در نهایت رقم بزرگی خواهد شد.
بنابراین اگر مجری هستید و مالک قصد ندارد سهم خودش از دیوار مشترک رو تخریب و به سطح اشغالش اضافه کند ، حتماً باید از مالک تعهدنامه بگیرید که با علم و آگاهی از این موضوع از خیر تخریبش گذشته است .
شما
اما اگر مهندس ناظر باشید کافیست در زمان اجرای فونداسیون و یا حتی تخریب موضوع رو به شهرداری گزارش بزنید اما بهتره هم به عنوان ناظر این تعهدنامه رو از مالک بگیرید که بعدها مالک نتواند بابت ضررش در عدم تخریب دیوار مشترک از شما شاکی شود . البته عدم تخریب دیوار مشترک طبیعتا ریسک عملیات اجرایی رو پایین می آورد و به نفع مجری و ناظره است .
نکته مهم : وقتی دارید گزارش میزنید گزارشتون خلافدار باشد . درز انقطاع تحت هر شرایطی در زمان اجرای ساختمان باید رعایت شود . یعنی این نباشد که مالک یا مهندس مجری از سهم خودش از دیوار مشترک بگذرد و درز انقطاع رو رعایت نکند . معمولا وقتی قید تخریب دیوار مشترک رو میزنن جای ستونهای بتنی یا فلزی رو از دیوار مشترک میتراشن که این کار علاوه بر عدم رعایت درز انقطاع باعث ایجاد مشکل در اجرای دیوارهای پیرامونی هم می شود . بنابراین اگر درز انقطاع رعایت نشد ، حتما به عنوان مهندس ناظر گزارشش رو در موعد به شهرداری تحویل بدید.
دیدگاه خود را بنویسید